Gmina Czarny Bór po raz 15 jest organizatorem znanego w regionie Konkursu Kulinarnego „Dolnośląskie Święto Pieroga”. Pierogowe szaleństwa kulinarne odbędą się podczas Gminnych Dożynek, organizowanych 1 września 2018 r na stadionie w miejscowości Czarny Bór. Jest to największa tego typu impreza w regionie i cieszy się tak dużym powodzeniem, że co roku odwiedza nas setki ludzi z całego Dolnego Śląska. Każdy podmiot startujący w Konkursie ma możliwość nie tylko zaprezentowania umiejętności kulinarnych swojej instytucji, ale również sprzedaży pierogów. W roku ubiegłym duża ilość odwiedzających i kupujących sprawiła, że na prawie wszystkich stoiskach zabrakło przygotowanych przez uczestników pierogi.
Jeżeli lubicie lepić pierogi lub jesteście restauracją produkującą między innymi wyroby pierogowe to zapraszamy Państwa do wzięcia udziału w Konkursie Kulinarnym. W zamian czekają nie tylko cenne nagrody finansowe ale również możliwość sprzedaży swoich pierogów podczas Dolnośląskiego Święta Pierogowego. Konkurs jest tak przygotowany, że każdy może wziąć w nim udział. Jak co roku są trzy kategorie: Amatorzy, Instytucje i Organizacje oraz Kucharze Profesjonaliści.